#5

Weer een warme douche

12-12-2008
Terrigal
Sydney Groot en David Hielkema

We zijn op de weg terug naar Sydney. We zitten in een hostel, terwijl het buiten natter en natter wordt. Er valt los van het strand weinig anders te beleven in dit romantische stadje, genaamd Terrigal. Vandaar het weer online zijn en de laatste updates vanuit hier…

Terug naar waar we voor de laatste keer waren, Newcastle. We zaten te twijfelen wat te doen, we kozen uiteindelijk voor een dorpje Swansea. Dit dorpje ligt aan de kust terug richting Sydney, één van de vele dorpjes die hier liggen. Waar je normaal van Newcastle tot Swansea een kleine twintig minuten over doet, hebben wij er anderhalf uur over gedaan. Ach, de benzine is hier goedkoop (50 eurocent voor 1 liter ongelood).

Aangekomen in Swansea was het vlug zoeken naar een windstille plek om te koken, om vervolgens een plaatselijk bar op te zoeken waar we met wat locals een biertje konden drinken. We kwamen terecht in een oude veteranen club, waar logisch enkel wat oudjes zaten. Die oudjes waren zeer vriendelijk, we kregen gratis bier. En in deze o-zo-zware economische tijden voor ons kwam dat goed uit. Hier ontmoette we ook Rodd, één van zoveel vriendelijke mensen die hier woont.

Warme douche
Daar willen we toch even verder op ingaan, de vriendelijkheid die hier heerst is ongelofelijk. Je kent elkaar niet en op straat krijg je toch een vriendelijk knikje toe, het kan nog. Terug naar Rodd, een 43-jarige man die heel Australië heeft doorgereisd. Na een gesprek over onze plannen en wat we gedaan hebben, bood hij ons een slaapplek aan. Een warm bed, een warme douche… Soms is luxe heerlijk.

We hebben bij Rodd nog wat biertjes gedronken, waar hij ons vertelde over zijn reis. Door de manier van spreken over zijn reis, leek het erop alsof hij gisteren terug was gekomen. Het was echter al 13 jaar geleden. De main reason dat hij ons uitnodigde was dan ook omdat hij ons zo herkende in hem die tijd, hij zat in dezelfde situatie als wij nu. En hij weet dat af en toe een goed bed en een warme douche heerlijk kan zijn. Het was een goede avond.

De volgende dag was het opstaan, (gratis) ontbijten en onze weg vinden richting Sydney. Echter, het duurt nog twee weken voordat de feestdagen beginnen en we zijn pas een kleine week weg uit Sydney. We kozen er dan ook voor om eerst richting The Hunter Valley te gaan en hier op zoek te gaan naar wat werk. Dat viel tegen, we hebben geen werk kunnen vinden en hebben lang moeten zoeken voor een veilige slaapplek. Het was een dag van benzineverlies en waar we, los van de foto’s van de prachtige druivenvelden, verder niks van zijn opgeschoten. Maar dat maakt allemaal niet uit, we zijn weer een dagje doorgekomen.

Om dit ietwat saaie verhaaltje af te gaan sluiten, zullen we snel vertellen wat we na The Hunter Valley gedaan hebben. We wilde terug richting de zee, hier heb je namelijk gratis douches en betere plekken om te kunnen overnachten. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij de eerder genoemde plek Terrigal. Morgen schijnt de zon en wordt het zo’n 38 graden, Terrigal is dan op zijn mooist. Tevens hebben we wat Australische dames ontmoet waar we waarschijnlijk mee gaan stappen, als je hier tenminste kan stappen…

Tot zover,
Een typende David met een Sydney die mondeling tekst en uitleg geeft