#3

Zon, auto, kangoeroevlees, 045

2-12-2008
Sydney
David Hielkema

De zon schijnt eindelijk, we hebben onze eigen auto, de bankrekening is geopend, we zijn weer mobiel te bereiken en hebben er tientallen ‘vrienden’ bij. Het gaat goed en het lijkt wel of we alles mee hebben. Het is tot nu toe een vakantie, een heerlijke vakantie. We hebben dan ook geen tijd gehad om Nederland echt te missen.

Ondertussen is het zondagavond, zitten er veel andere backpackers uit het hostel naast mij tv te kijken, te kaarten of wat dan ook te doen, en hebben wij iemand gevonden die bereid is om eten voor ons te maken. Kangoeroevlees met witte rijst krijgen we zometeen opgeschoteld. Ik ruik dat er ongelofelijk veel knoflook op het vlees zit. Lekker. Later zal ik terugkomen over het kangoeroevlees, eerst belangrijke andere zaken!

In mijn laatste stukje sloot ik af dat we bij het hostel waren beland, het hostel waar we nu nog steeds zitten. Het was toen nog ochtend en een hele dag lag nog voor ons open. Waar we één week voor een mobiel nummer, een bankrekening en nog wat van die dingen hadden uitgetrokken, was het meeste in één dag geregeld. We hebben van mijn moeder een klavertje vier gekregen en voor degene die erin geloven: het werkt.

Er hangt in het hostel een goede sfeer: het is er wel echt een teringzooi, maar de sfeer is prima. Zaterdag was er een barbecue waar we onze eerste gesprekken met andere backpackers dan eindelijk op gang kwamen. Het valt op dat er weinig Nederlanders zijn en dat wij vergeleken met andere backpackers nog echt jong zijn. Het is niet erg, maar het verbaast ons wel.

’s Avonds is het vooral bier drinken met elkaar, praten over van alles, om semi-dronken je ‘bed’ in te duiken waar je dan een paar uur slaapt. De volgende ochtend opstaan rond 9 uur, ontbijten en kijken wat je die dag eens gaat doen. Vandaag waren we naar het strand, heerlijk. Beter dan Nederland, waar het ongetwijfeld koud is.

Ford Falcon
Na aanleiding van Syd zijn stukje kregen we veel vragen over de auto die we gekocht hebben: wat voor auto het is? Hoeveel hebben we er voor betaald? Is het wel te vertrouwen?

Het is een Ford Falcon en de auto kost zo’n 1250 euro per persoon (eerst was de auto zo’n 1500 euro per persoon: we hebben wel een beetje onderhandeld). We hebben de auto gekocht van een Engels stel begin dertig, van mensen die we vertrouwen. We hebben tevens advies gekregen van een ‘local’ automonteur en hij was ook erg positief over de auto.

Het gaat echt snel, de tweede dag hadden we de auto al, het voelde dan ook wel wat vreemd, maar ik heb nog steeds het gevoel dat het de juiste beslissing is. We hebben de auto inmiddels in bezit en kunnen er in rijden, alleen zonder verzekering. Rijden doen we dus niet, want het links rijden is niet niks, zeker in Sydney waar iedereen gehaast rijdt. We kunnen de verzekering aanvragen wanneer we gebruik kunnen maken van onze nieuwe bankrekening, dat is waarschijnlijk morgen. Het verkeer schijnt in andere steden rustiger te zijn. En ja, lieve ouders, we zullen echt uitkijken.

Verder is het leven goed hier. Je betaalt voor je hostel (10 euro per nacht), je slaapt met z’n tien man en vrouw op één kamer, je eet en drinkt voor zo’n 15 euro per dag, je ontmoet veel nieuwe mensen, je gaat voetballen en je ziet verder wel wat je de rest van de dag doet. Het leven. We zitten tot vrijdag in Sydney, de reden is dat we met wat ‘vrienden’ mijn verjaardag nog willen vieren.

Vrijdag gaan we richting de Blue Mountains om daar te blijven overnachten. En wat daarna, we zien het wel? Tot nu toe gaat het super en waarom zou dit niet zo blijven?

Voor de mensen die ons een smsje willen sturen of in nood willen bellen, hier onze nummers:
David: 0450760422
Sydney: 0450760414

Let wel, smsen kost alleen jullie geld, bellen kost ons allebei geld, dus is het de vraag of we opnemen… En zoek maar lekker zelf op welk nummer je er nog moet voorzetten.

Tot zover & stay tuned @ davidhielkema.nl!

Oja, nog even het kangoeroevlees. Het is inmiddels twee dagen later, maar hier het oordeel: het is een beetje taai, een beetje rubberig, maar goed te doen verder. Laten we het er op houden dat je het geprobeerd moet hebben!