#25

De laatste weken in Thailand 

14-11-2009
Thailand
David Hielkema

Jullie hebben al een tijdje niks meer van mij gehoord, of in ieder geval voelt dat voor mij zo. Is weer veel gebeurd de laatste weken, maar ik ga ‘t kort houden, zodat ik wanneer ik binnen de twee kleine weken dat ik alweer thuis ben, nog een paar mooie verhalen over heb!

De laatste paar dagen in Australië waren erg stoer. Ik moest gaan hitchhiken van Byron naar Sydney om zo mijn vlucht te halen. En wat een k-dag was dat, na de afgelopen twee dagen maar 6 uur geslapen te hebben (jullie kunnen nog wel herinneren waarom uit mijn laatste verhaaltje!) om dan te gaan hitchhiken. Mensen die je oppikken verwachten terecht een gezellig gesprek, maar elke keer dat ik opgepikt werd was het moeilijk om mijn oogjes open te houden. Het mooiste van de dag was het binnen sneaken van de Greyhound, een bus die grote afstanden in dag en nacht tijden aflegt. Elke backpacker betaalt hier normaal zo’n 200 dollar voor.

Het heeft dan ook niet mijn voorkeur, maar dit was ideaal. Hoefde ik in ieder geval niet te lullen en kon ik lekker slapen! Hoe ik in de bus terecht ben gekomen zonder te betalen? Ach, na zo’n jaar reizen heb je je trucjes..

Laatste dagen in Sydney lekker gespendeerd met Jack en nog een oude, in both ways, vriendin die ik heb leren kennen Cape Trib! Waren, ondanks de regen, een paar mooie dagen. Zat weer in hetzelfde hostel en in dezelfde kamer, met nog veel dezelfde mensen. Bizar, zie me daar binnenkomen een jaar geleden, als groentje. Was mooi om mijn OZ tijd daar af te sluiten. Ik dacht toch wel eens; heb het vrij goed, of eigenlijk dacht ik ‘erg goed’, gedaan voor mijn eerste reis, met veel random verhalen die weinigen maar hebben. Ben stiekem wel trots op mezelf!

Hup, vliegtuig in en naar het goedkope leven. Not! Aangekomen in Thailand is het geld moeten uitgeven aan accommodatie, eten en al die andere “onzin”. Het is hier allemaal ook zo goedkoop, wardoor het net allemaal iets minder uitmaakt. Eerste impressie van Thailand is Bangkok. Ik weet niet echt wat ik er van vind. In de toeristische plekken moet je uitkijken niet afgezet te worden. Daarbij is het niet een erg milieuvriendelijke stad, en heb je het na en paar tempels ook wel weer gezien. Laat ik het erop houden dat Bangkok vooral the maintown for South East Asia is!

Eerste dag was het een beetje rondtoeren door de stad. Ondanks dat de stad belachelijk groot is, loop ik laat in de middag plots tegen wat oude bekenden aan; Nick, Björn en Gabriel. Random, random! Met die gasten heb ik nog door West OZ geroadtript en een lange tijd samen mee geleefd in Darwin, was wel erg stoer en gezellig om ze hier zo random te ontmoeten.

Later die avond kwam ik nog een andere oude bekende tegen, Paul. Echt een hele kleine wereld blijkt maar weer eens! De eerste avond was erg gezellig, maar wel met één negatief puntje; ik heb direct kennis mogen maken met de Thaise vechtsporten. Drie Thaise gasten begonnen op me in te slaan met stokken (en hieraan weer haken) nadat ik, aangezien het regende, door hun stalletje met kleren wilde lopen om niet te nat te worden. Dat vonden zij niet zo’n goed idee, waarop ik in een discussie met hen een sarcastische opmerking maakte (en op mijn slaapzak, het was absoluut niet te bijdehand). Al met al viel de schade op wat bloed en blauwe plekken wel mee. In ieder geval een random verhaal erbij!

Ik had besloten om na een paar dagen Bangkok naar Koh Pangan te gaan, een eiland dat bekend staat om zijn Moonparties. Ik had Paul weten te overhalen om mee te gaan, en ook een andere kerel, met de naam Reinier, besloot mee te gaan! Na veel te veel voor het buskaartje te betaald te hebben, ik in het specifiek, was het opzoek naar het o zo bekende feest. The Full Moon Party of November!

Dit feest was inderdaad erg stoer, maar toch ook weer erg overhyped. Met 10000 Westerse mensen en veel ladyboys die dronken zijn op een strand staan te dansen. Er zijn geen kampvuren, zoals je verwacht, er zijn weinig hippies en je ziet duidelijk dat de commercie dit feest heeft overgenomen. Maar toch, het blijft beter dan de gemiddelde feesten in Nederland. Ik heb uiteindelijk een erg gezellige avond gehad, met veel Samsong en al die andere troep die je uit emmers drinkt.

Tijdens de dagen voor en na dit feest hadden we een mooie groep opgebouwd met de mensen van het resort! Fany, een erg goede vriendin van mij uit OZ, was een paar dagen voor de FMP ook aangekomen. Was erg leuk om haar weer te zien. We waren echt een relaxte groep van zo’n 10 mensen, met 6 verschillende nationaliteiten.
Ross die Engels is, maar constant met een Italiaans accent praat (gewoon, omdat); Canadese Kim waar het elke avond vrij spel mee was, maar nooit iemand lukte om mee naar bed te gaan (en wat was zij leuk); Zweedse Cecilia, die we ergens random van de straat hadden geplukt en uitgenodigd hadden voor ons resort; Dutchie Arjen(Tina), een Nederlandse kerel die lekker deed waar die zin in had en zijn nicknaam verkreeg door the Thaise chick die hij oppikte, die wij Tina noemde; Donkey Paul die nooit stopt met lullen; Finse Sini die nog nooit drugs gebruikt had, er zwaar op tegen is/was, maar met ons helemaal los gegaan is (mushies en wiet); en zo nog een paar van die flapdrollen. Mooie lui en was jammer om afscheid van elkaar te nemen.


Ik zal de mushroomtrip met de hele groep, ergens in een groot regenwoud hoog op een berg, nooit vergeten. Wat was dit stoer en intens! 

We zijn uiteindelijk nog met z’n allen, except stoner Kim, naar Bangkok gegaan om daar nog een dagje goed te feesten. Vanuit daar was ‘t echt splitten, sommigen naar huis, sommigen Cambodja en sommigen naar ‘t Noorden. Inclusief moi! Samen met Reinier en Fany gingen we met een local trein, dat zo’n 16 uur duurde, naar Chaing Mai. Hier was ‘t tijd om Sydney eens een dikke knuffel te geven voor zijn verjaardag. Was een mooi feestje, wat hij beter kan navertellen dan ik.

Met de laatste drie namen besloten we om door ‘t Noorden te gaan toeren in een auto. Uiteindelijk is er van een roadtrip weinig gekomen, aangezien we in ‘t hippie stadje Pai vast kwamen te zitten. Was te relaxt om er te vertrekken. Beetje jammer vond ik het wel, had liever willen reizen, maar met 3 vs. 1 you don’t win it! So, daar lang gebleven, veel gefeest, veel aan het zwembad gehangen, maar weinig echt spectaculaire verhalen. We hebben nog wel wat watervallen bezocht, maar vergeleken met OZ begint het allemaal een beetje tegen te vallen. Verwend kreng dat ik ben!

Nu weer terug in Chaing Mai en even kijken wat we gaan doen. Heb weinig tijd over, maar wil echt iets randoms doen. Iets wat maar weinigen doen. Lekker locals gaan bezoeken, of gewoon toeren door de regenwouden. Even wat minder feesten, wat meer cultureel zijn! Misschien nog even mediteren voor een paar dagen. Olivier komt morgen naar Chaing Mai, dus daarop wachten en vanaf daar zing ik mijn dagen wel uit.