22

JANUARI, 2018

Wintersport in Pakistan

De feestdagen zijn alweer even voorbij en het werken is weer begonnen. Oftewel, u bent nu in overleg met uw partner, familie, vrienden of quasi vrienden wat de destinatie van de wintersportvakantie gaat zijn. Frankrijk, Oostenrijk of toch Zwitserland?

Laat mij u helpen: Swat.

Swat wordt ook wel het Zwitserland van Pakistan genoemd. Dat deze vergelijking wordt gemaakt, heeft niks te maken met dat zowel de rijke Zwitsers als de rijke Pakistanen optimaal profiteren van het belastingstelsel. En dat zowel de elite in Zwitserland als Pakistan 24 uur per dag bedienden hebben, is ook niet waarom Swat en Zwitserland worden vergeleken. En nee, het heeft ook niks te maken met terroristische aanvallen, die in beide landen wel eens hebben plaatsgevonden.

Nee, Swat wordt met Zwitserland vergeleken vanwege de natuur. De bergen. De rivieren. De watervallen. De valleien. En daar horen natuurlijk ook prachtige wintersport accommodaties bij. Een hotel met verwarming; kamers waar de bedden voorzien zijn van matrassen; pistes voor jou alleen; skiliften die af en toe werken; restaurants met eten dat uniek is. Een Pakistaanse wintersport accommodatie heeft het allemaal.

Wacht dus niet te lang. Zeg tegen uw partner, familie, vrienden en al helemaal de quasi vrienden, dat u de ideale locatie gevonden heeft. Vraag uw visa aan bij de Pakistaanse ambassade; vlieg op Islamabad; neem hier een bus van zo’n 15 uur en geniet in een prachtig resort waar met een beetje geluk 24 uur elektriciteit is én één keer per dag heet water. Wees de eerste in uw omgeving die deze reis maakt, voordat het overspoelt is met de Westerse toerist.

En als u dan thuiskomt, zo net na de wintersport, dan heeft u pas echt een verhaal te vertellen op de werkvloer. Gewoon, even wat anders.

De disco is overigens in de bouw en als Westerling mag u gewoon alcohol drinken. Dat moet u dan wel weer zelf meenemen.