Verhalen en meer

Hier valt David’s meest recente werk te lezen.

Columns: Korte prozatekst.
Soms is het ook gewoon een korte tekst, zonder proza.
Uit Den Ouden Doosch: Verhalen van toen.
Verhalen van hier ver vandaan. Maar nu geschreven. En zeker geromantiseerd.
Reisverhalen: Ik ben naast mijn drie grote reizen, vaker op pad geweest. Altijd met de pen in de achterzak of het laptopje op de schoot. Zo valt er te lezen over de autotocht naar Senegal met veel van mijn broertjes of de lifttocht naar het noorden van Noorwegen om het Noorderlicht te bewonderen.

En kan over alles geschreven worden en dat doet David met veel plezier.

Zelf een stukje tekst nodig? Ga snel naar contact en stuur een berichtje.

Ziyech koos wél voor Nederland

In 1993 kwam Hakim Ziyech in Dronten ter wereld. Hij begon met voetballen bij de lokale club, maar al snel bleek dat de de polder te klein was voor deze grote voetballer. Sc Heerenveen pikte hem in 2004 op, hij maakte er zijn debuut, verkaste naar FC Twente en hij speelt inmiddels alweer een paar jaar bij Ajax. In 2015 werd Hakim Ziyech opgeroepen voor het Nederlandse elftal.

Schrijven of monteren

Wanneer ik aan het monteren ben, wil ik schrijven. Wanneer ik aan het schrijven ben, wil ik monteren.

Ik heb High School Musical 1, 2 én 3 gezien

Als puber van 16 jaar zei ik trots en met volle overtuiging dat ik fan van High School Musical was. Er zat geen schaamte in. Ik keek High School Musical en de wereld mocht het weten.

Wintersport in Pakistan

De feestdagen zijn alweer even voorbij en het werken is weer begonnen. Oftewel, u bent nu in overleg met uw partner, familie, vrienden of quasi vrienden wat de destinatie van de wintersportvakantie gaat zijn. Frankrijk, Oostenrijk of toch Zwitserland?

Celebrating David Bowie

Kunt u zich nog herinneren waar u was toen u hoorde dat David Bowie overleed? Het was 9 januari 2016. Ik stond namens de NS op de Bijlmer enquêtes uit te delen over de kwaliteit van de wc’s.

Vakantiegevoel

Sinds de zomervakantie heb je hard moeten werken. De telefoon stond roodgloeiend. De weekenden had je dan wel af en toe vrij, maar altijd met verplichtingen…

Uit Den Ouden Doosch: Een parkeergage in Pakistan

Het is bijna kerst en oud en nieuw. 2018 staat voor de stoep. Een nieuw jaar gaat beginnen, een oud jaar wordt afgesloten. Precies een jaar geleden was ik in Pakistan, in Lahore om precies te zijn.

Stay Strong Appie

Ik zag het live gebeuren afgelopen zaterdag. Je ging neer. Langzaam, opeens, uit het niets.

Oud en Nieuw: het Noorderlicht mengt zich met het vuurwerk

Studeren en ondertussen rondstruinen op Facebook lijkt geen goede combinatie voor de tentamen resultaten. Ik vergrijp mij er vaak aan en kostbare minuten gaan verloren. Zo ook de afgelopen tentamen week. Op Facebook kwam ik een bericht van een Deense vriend tegen…

Het onbekende is in zicht

Nederland, België en Frankrijk ligt inmiddels achter ons. Spanje is waar wij ons bevinden. Tot morgen, want dan vertrekken we naar een land waar men nu enkel tussen zonsondergang en –opgang eet. Op naar Marokko. Geen Nederlands, Frans of Spaans als voertaal. Een nieuw...

Uit Den Ouden Doosch: Genieten in de trein

In mijn gedachten denk ik terug aan een film. Een film waarin ik iemand zie zitten in een trein die omringd is door exotische mensen. Ik herinner het mij goed: de jongen met zijn backpack…

Uit Den Ouden Doosch: Stilte van de Onschuld

We zitten op een hoogte van 4060 meter. Ik ervaar barstende hoofdpijn en ik heb last van zuurstofgebrek. Ik kauw op cocabladeren. Niet voor een religieuze functie, zoals de lokale bevolking dit ook wel gebruikt voor offers aan Moeder Aarde en de Goden, maar voor een beter uithoudingsvermogen.

Schrijver, Maker, Reiziger

Geboren in Amsterdam. Getogen in Amsterdam, Twisk en Hoorn. De oudste van zeven broers, waarvan een gehandicapt en een geadopteerd. Schrijver en maker in hart en nieren. Veel van de wereld gezien. Een kritische denker. Een Cultureel Antropoloog. Sociaal en betrokken, met een brede maatschappelijke belangstelling.

Contact

David Hielkema
+31646005212
info@davidhielkema.nl