The aftermovie of the 2018 European Press Prize Award Ceremony, held in Budapest.

 

 

 

Nergens zo’n sfeer als bij De MEER

Een korte reclame voor de voetbalclub, s.v. De Meer.
Word lid en meld je aan via svdemeer.nl.

1ste prijs: http://www.svdemeer.nl/voetbal/nieuws/winnaar-jubileum-film-bekend/

 

 

 

Voorlees Estafette De Avonden

Het is precies 70 jaar geleden dat De Avonden -de debuutroman van Gerard Reve- verscheen in november 1947. Hij schreef dit winterverhaal op 24-jarige leeftijd in de Diamantbuurt waar hij aan de Jozef Israëlskade woonde. Het verhaal beslaat tien troosteloze dagen uit het leven van de jonge kantoorklerk Frits van Egters.
In ObA Cinetol wordt het boek De Avonden in de Reve videobooth gelezen (Tolstraat 160). Doe mee aan de voorlees estafette. Tot 15 januari is de booth iedere vrijdag en zaterdag geopend van 11.00-13.00.

 

 

Ik kan de wereld in mijn eentje aan

Kort naar de geboorte kreeg Camiel een hersenvliesontsteking, waardoor hij spastisch werd. Zijn broer David Hielkema leerde hem zelfstandig naar bed gaan. Geen sinecure. In ‘Ik kan de wereld aan in mijn eentje’ zien we Camiel en zijn hulphond Twan in actie. Het portret van David Hielkema is gemaakt als opdracht voor het bachelor programma Beeld als Kennis van Visuele Antropologie (FMG-UvA, 2014).

 

Tring

Rond 1999 had vrijwel niemand een smartphone en niemand wilde er één hebben: op ieder moment van de dag bereikbaar zijn, leek moeilijk voor te stellen en een inbreuk op onze privacy. Vandaag de dag is dat wel even anders. In de tram, op de fiets, tijdens het eten, in bed, tijdens het koken, in de bioscoop of op de wc: de telefoon is erbij. Van geen telefoon, naar een mobiele telefoon, naar een smartphone. De film Tring kijkt naar het gebruik van de smartphone anno 2015 en filmt achter de schermen bij bel- en reparatiewinkel The Fixables. Daar fixen ze kapotte smartphones, computers en tablets. “Relax…it’s only broken”, aldus hun slogan.

 

Showing our home

Josephine Ris en ik reden in 2016 in onze Land Rover Defender van Nederland naar India en weer terug. Zie hier hoe wij een jaar leefde.

Music: Jamie XX – Sleep Sound

 

Schrijver, Maker, Reiziger

Geboren in Amsterdam. Getogen in Amsterdam, Twisk en Hoorn. De oudste van zeven broers, waarvan een gehandicapt en een geadopteerd. Schrijver en maker in hart en nieren. Veel van de wereld gezien. Een kritische denker. Een Cultureel Antropoloog. Sociaal en betrokken, met een brede maatschappelijke belangstelling.

Contact

David Hielkema
+31646005212
info@davidhielkema.nl